Home > Verhalen > Inbouw ATB-E

Inbouw ATB-E
Enkele foto's van het inbouwen: Inbouwen ATB-E
Vanaf het voorjaar van 2009 staat de Jaap in de werkplaats van NedTrain Haarlem voor het inbouwen van het beveiligingssysteem ATB-E, de reden van de stilte die ontstaan is rond de Jaap.

Update 24 november 2011:Nog even en de Jaap mag de lijn weer op! Het is nu wachten op de benodigde documenten van Lloyds en IVW. Hopelijk mogen we binnenkort een proefrit aankondigen.

Foto: Willem Noppen


Update 20 april 2011: Het ATB-E systeem is inmiddels helemaal ingebouwd en kortgeleden door Lloyd's gecontroleerd. Hierbij is de gehele installatie goedgekeurd en is het nu nog wachten op de certificaten. Hopelijk mogen we binnenkort weer ritten met de Jaap melden.

Foto: Hans van Roon

Update 23 december 2010: Alle draden zijn door de electriciens aangesloten en ook de ATB spoelen op de draaistellen zijn allemaal gemonteerd. De zaak is gereed om gecontroleerd te worden door Lloyds. Verder wordt er op dit moment gewerkt om de Jaap te laten blinken, veel poets- en waswerk.

Update 21 april 2010: Inmiddels is het inbouwen van ATB-E weer, welliswaar gestaag, gevordert. Alle draden zijn getrokken en alle benodigde componenten zijn geplaatst. Het vervolg zal zijn dat het systeem aangesloten moet worden, waarna het inregelen en testen kan beginnen. Zie ook Inbouwen ATB-E (2) in het fotoalbum.

Foto: Jaap Barleeus
Werkgroep Jaap